<- Previous Log Select Different Log Next Log ->  
Log from 2018-06-25:
[01:25:01] *** Joins: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets)
[03:06:46] *** Quits: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets) (Read error: Connection reset by peer)
[04:41:02] *** Joins: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets)
[06:22:00] *** Quits: Guest79162609 (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net) (Read error: Connection reset by peer)
[06:22:12] *** Joins: Long_Shoota (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net)
[10:00:26] *** Quits: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets) (Quit: physkets)
[11:41:39] *** Joins: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets)
[14:00:51] *** Joins: G5 (~g5@p200300EB4BCD7B000C316054E9A48592.dip0.t-ipconnect.de)
[14:53:12] *** Quits: physkets (~physkets@unaffiliated/physkets) (Quit: physkets)
[15:34:37] *** Quits: Lucifer_arma (~dave@cpe-66-68-59-243.austin.res.rr.com) (Quit: Konversation terminated!)
[15:38:39] *** Joins: Lucifer_arma (~dave@cpe-66-68-59-243.austin.res.rr.com)
[17:29:08] *** Quits: G5 (~g5@p200300EB4BCD7B000C316054E9A48592.dip0.t-ipconnect.de) ()
[19:40:26] *** Joins: lukedashjr (~luke-jr@unaffiliated/luke-jr)
[19:42:20] *** Quits: Long_Shoota (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net) (Read error: Connection reset by peer)
[19:42:24] *** Joins: Guest79162609 (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net)
[19:44:10] *** Quits: luke-jr (~luke-jr@unaffiliated/luke-jr) (Ping timeout: 264 seconds)
[19:45:01] *** lukedashjr is now known as luke-jr
[19:52:06] <ct|kyle> Lucifer_arma: ping
[20:07:34] <Lucifer_arma> ct|kyle: pong
[20:58:47] *** Quits: Guest79162609 (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net) (Read error: Connection reset by peer)
[20:58:56] *** Joins: Long_Shoota (LS@cpc76132-clif11-2-0-cust623.12-4.cable.virginm.net)
[21:59:24] *** Joins: Z-Man- (~Z-Man@p5B3260D9.dip0.t-ipconnect.de)
[21:59:25] *** Z-Man is now known as Guest14012
[21:59:25] *** Quits: Guest14012 (~Z-Man@p4FE3E5CD.dip0.t-ipconnect.de) (Killed (wolfe.freenode.net (Nickname regained by services)))
[21:59:25] *** Z-Man- is now known as Z-Man
[22:01:33] <ct|kyle> Lucifer_arma: have you done any electrical system diagnostics on cars?
[22:02:45] <ct|kyle> i have pne that the speed showa 120(max) when in park and won't go into reverse. already replaced speed sensor on it
[22:18:27] <Lucifer_arma> pne?
[22:18:52] <Lucifer_arma> oh, you meant "one", heh
[22:19:30] <Lucifer_arma> does the shifter unlock so you can move it to reverse?
[22:22:15] <Lucifer_arma> ct|kyle: get something like this https://www.amazon.com/Bluetooth-Diagnostic-Scanner-Engine-Reader/dp/B0051CAE1C
[22:22:29] <Lucifer_arma> use it to check the speed being reported by the transmission
[22:23:05] <Lucifer_arma> if the shifter isn't coming unlocked, it's probably one of the brake sensors at the pedal
[22:23:31] <Lucifer_arma> there's one or two, where if there's two, one controls the brake lights and the other the transmission lock that keeps it in park
[22:24:19] <Lucifer_arma> it's odd to show 120(max) on a car that can probably go faster than 120, so that's indicating to me the gauge problem is likely coincidental to the shifting problem
[22:27:12] <ct|kyle> Lucifer_arma: gague is showing 138, but it will bounce all around, we replaced that one and it still is doing the same thing
[22:27:31] <ct|kyle> torque with adapter shows 138*
[22:28:38] <ct|kyle> the shifter moves, but it won't kick into reverse because it thinks the car is going 138 mph
[22:29:01] <ct|kyle> put it in drive and it runs at the wrong gears
[22:29:20] <Lucifer_arma> ok, then the signal is wrong from the transmission
[22:29:27] <Lucifer_arma> what kind of car is it?
[22:30:04] <ct|kyle> 2006 mercury monterey
[22:30:40] <ct|kyle> it also shows fault codes p0297 p0721
[22:31:00] <ct|kyle> A/c also does not work when this happends (clutch won't kick in)
[22:31:12] <ct|kyle> and turn signals don't dismiss
[22:31:22] <ct|kyle> lots of odd errors
[22:32:06] <ct|kyle> Note that sometime it will just run correctly, and it has a better chance of running correctly if I clear the codes before starting it if it does this
[22:34:23] <Lucifer_arma> if these are all related, then you have an obvious serious electrical problem
[22:34:45] <Lucifer_arma> looks like p0297 is the code saying the speed reading is too high, an po721 indicates the output shaft
[22:34:58] <Lucifer_arma> I'm going to suggest having a transmission shop look it over
[22:35:20] <Lucifer_arma> does it make any noise when driving, by any chance?
[22:35:28] <ct|kyle> I've alse seen transmission temp sensor too
[22:36:03] <ct|kyle> oher than it not shifting properly no, in fact when it does not do this, it runs smooth and has plenty of power
[22:36:51] <Lucifer_arma> is there a correlation between the ac and turn signals not dismissing?
[22:37:16] <Lucifer_arma> it's outwardly possible that a weak alternator could cause random electrical anomalies
[22:37:23] <Lucifer_arma> unlikely, but it is possible
[22:37:27] <ct|kyle> we replaced that already
[22:37:58] <ct|kyle> We have not had the A/C work long enough to tell if there is a corolation
[22:38:23] <Lucifer_arma> I'd say have a transmission shop check it out.  if it's a deeper transmission problem, they're the ones who can figure that out
[22:38:34] <ct|kyle> we had it running fine, but the A/c was not working and the turn signals were dismissing then, but I can't say that the work when the ac works
[22:38:36] <Lucifer_arma> my electrical skills are weak, but my transmission diagnostic skills are even weaker ;)
[22:39:09] <Lucifer_arma> turn signals are usually dismissed through a mechanical connection between the combination switch and the steering column
[22:39:17] <ct|kyle> We think that if we turn the Ac on, it causes the issues with the speed sensor
[22:39:35] <Lucifer_arma> heh, test that some more, then?  ;)
[22:39:51] <Lucifer_arma> it's like software troubleshooting, it's easier to find the problem if you can make it happen at will
[22:40:22] <ct|kyle> exactly, the person we got it from took it to a tranny shop, and it worked fine when they took it in
[22:41:33] <Lucifer_arma> well, to be much help at this point, I'd need to have the car, so my suggestion is to either figure out how to make it fail so you can give those steps to the transmission shop
[22:41:48] <Lucifer_arma> or leave it at a transmission shop for a few weeks so they can drive it around until it starts to fail again
[22:42:16] <ct|kyle> ya, thanks for the help, just thought maybe you had ran across something like this
[22:42:30] <Lucifer_arma> I can't think of any reason the ac would cause a transmission problem, but I could see it going the other way where the ac could be getting disabled as a failsafe
[22:42:50] <Lucifer_arma> only time I've run across speed sensors giving too high of a reading, replacing the sensor fixed it ;)
[22:42:51] <ct|kyle> Me and my dad think it is the computer
[22:43:06] <ct|kyle> it goes into some safe mode where only cridical stuff works
[22:43:22] <Lucifer_arma> could be.  Luckily, I think you can change the transmission computer without having to have a dealer reset it
[22:44:30] <Lucifer_arma> usually diagnosing the computer is a matter of first proving all the sensors work fine, adn then you inductively blame the computer
[22:44:43] <ct|kyle> we factored in a dealer having to replace it in the price we paied for it, so if it has to be, not that big of a deal
[22:45:28] <ct|kyle> what's been really odd, we replaced batery, worked good for a bit
[22:45:35] <Lucifer_arma> they have fancy diagnostic machines that aftermarket shops don't have.  So it wouldn't kill you to have them troubleshoot it.
[22:45:41] <ct|kyle> then we replaced alternator, worked good for a bit
[22:46:04] <Lucifer_arma> both of those also cause the ECU to reset and go back to open mode
[22:46:13] <ct|kyle> eexactly, basically got it to the point where it was beyond us
[22:46:38] <Lucifer_arma> you could try torque logging, and just note the time when it starts fucking up again, then look over the log data
[22:47:07] <Lucifer_arma> make sure you reset the computer first, that way when you look at the log data, you can see if any monitors were cleared right before it started fucking up
[22:47:17] <ct|kyle> Good idea, but usually it is on start
[22:47:19] <Lucifer_arma> I don't know how complete torque's logging facilities are
[22:47:22] <ct|kyle> I forgot I could log with that
[22:47:50] <ct|kyle> but I think you can pick to log just about everyhing, I used it once before
[22:48:14] <Lucifer_arma> our obdII car was already parked when I got my scanner, so I didn't get to really test the logging
[22:48:26] <Lucifer_arma> the car we have left is a '94, so it's pre-obd2
[22:49:14] <Lucifer_arma> but back when I was still willing to work on my mother-in-law's car, I considered getting a scanner to put in her car and having her phone log
[22:49:24] <Lucifer_arma> that way when she has a problem, I could look at the log
[22:49:37] <Lucifer_arma> but that ship sailed, and I won't touch her car anymore
[22:50:12] <Lucifer_arma> my daily driver these days doesn't have a computer :)
[22:50:24] <Lucifer_arma> it's a one cylinder carbeurated two stroke motor ;)
[22:50:33] <ct|kyle> I did logging last year when my Dad's Truck's Fuel injector went bad
[22:50:50] <ct|kyle> there were other tools that I ended up using to figure that out
[22:51:12] <ct|kyle> mor or less just swapped them to get a differnt code
[22:51:36] <Lucifer_arma> well, whenever we get another car and my license is all straightened out, I'm putting a scanner in whatever my wife drives
[22:52:07] <Lucifer_arma> I'll write my own app if I need to to make sure it's logging to a database somewhere, so if she has a problem, she can call and I can look at the log immediately :)
[22:52:37] <Lucifer_arma> seems like you could use the GPS to calculate various things independent of the ECU and compare to what the ECU is telling you
[22:52:55] <Lucifer_arma> well, gotta run, hope you figure it out, sorry I couldn't help
[22:53:23] <ct|kyle> Lucifer_arma: thanks, I'll let you know waht it turns out to be

View entire month
DISCLAIMER: These logs of public chat may contain some content which may not be appropriate for all audiences. Use at your own risk.
Logs from 2006-2009 pulled from wrtlprnft
Format changes at: 2015-08-25, 2017-02-20, and 2020-03-23. Times (2015 and later) should be Eastern.


 
 
 ArmaNelgTron.tk
 © NelgTron 2014-2021. Made for . [About this site] [Credits]